KONYA / SEYDİŞEHİR - Enis Şanlıoğlu Anadolu Lisesi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında .Bu ay Güzel Türkçemizde yer alan Dualar ve Beddualara yer verildi. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencileri tebrik ederiz.

Mrt

Kamuoyunda "Bonus" Hoca olarak bilinen Süleyman BELEDİOĞLU Seydişehir Belediye salonunda Lise son sınıf öğrencilerine stresle başetme, sınav kaygısı ve motivasyon konusunda konferans verdi. Okulumuz son sınıf öğrencileri için çok faydalı olduğu inancındayız

Mrt

Okulumuzda 04/03/2024 tarihinde Saat 10.30 da Deprem ve Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Kulubü tarfından öğrencileri tabii afetlere karşı bilinçlendirmek ve her an Depreme hazırlamak için deprem ve Sivil Savunma tatbikatı yapıldı. Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Kapsamında " DİVANU LUGAT'TİT TÜRK'TEN ATA SÖZLERİ"

Okulumzu Edebiyat Öğretmenleri Davut Uçar ve Mehtap Doğruöz yönetiminde har ay öğrenciler tarafından hazırlanan Dilimizin Zenginlikleri köşesi bu ay da , Araplara Türkçenin zenginlerini anlatmak için "Kaşgarlı Mahmud tarafından 1072'de kaleme alınan Dìvanu Lugati't-Türk (DLT), iki yılda tamamlanarak 1075-1095 yılları arasında Bağdat'ta hüküm süren Abbasî halifesi Muhammed el-Muktedî bi-emri'llah'a sunulmuştur.

Ock

Okulumuzun başarılı öğrencilerine okul müdürümüz Tahsin Küçük hediyeleriyle karnelerini verdi.

Ock

Gelişen teknoloji ve sosyal medya hesaplarınıın kullanım oranının artmasıyla öğrencilerin güvende kalma ve dijital yeterliliklerini artırmak amaçlı okulumuzda öğrencilerimize web2 araçları kullanımı konusunda çalışmaları ve bilgilendirme sunumları yapılmaktadır.

Ock

Bakanlığımızın başlattığı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ayki Kitap Okuma Saati çalışmamızı okulumuzda yapıyoruz.

Ara

Bakanlığımız tarafından ''Sözlük Özgürlüktür'' sloganıyla başlatılan ve Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda çalışmalar başlatılmıştır , yöremize ait kelimeler güncel karşılıkları ile derlenerek okulumuz panosu hazırlanmıştır.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okul sporları Liseler arası Futbol takımımız bölge birincisi olarak yarışmayı tamamlamıştır.

Ara

16 Aralık 2023 tarihinde Çankırı’da Düzenlenen Emir Karatekin İller Arası Judo Turnuvasında okulumuz öğrencilerinden;

Didem Özdemir 1.

Nazifcan Temür 1.

Beyza Çetin 2.

İshak Harmancı 3. Olarak dereceye girmiştir.

Ara

Okulumuzda, öğrencilerimize Sağlıklı Beslenme konulu konferans verildi.

Ara

14.12.2023 tarihinde Medeniyet Okulu kapsamında yapılan "Haydi Konuş Bakalım" münazara yarışmasında okulumuz Saliha Mehmet  Ulaşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini eleyerek çeyrek finale yükselmiştir.

Ara

Her yıl "Bilgisayar Bilimleri Haftası"nda düzenlenen "Hour of Code" hareketi bu yıl 4-10 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılmıştır.

Kas

Okulumuz Rehber Öğretmeni Hatice Ustaoğlu, Edebiyet Öğretmeni Mahtap Doğruöz ve Din Kültü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa İsmet Baştoklu tarafından  Konya Selçuklu Kongre Merkezi Eket fuarı gezisi düzenlendi.

Kas

23/11/2023 Perşembe günü Okul Aile Birliği Toplantısı yapıldı.